Školovanje

OSNOVNI NIVO
PRVI NIVO - KURS ZA PREKOOKEANSKE I REČNE BRODOVE
NAPREDNI NIVO
RADIONICE, TRENINZI, TESTIRANJA I INDIVIDUALNI PROGRAM
KURSEVI I DIPLOME
KONSALTING

PRIJAVI SE NA KURS SOMMELIERA

FOTO I VIDEO GALERIJA

Napredni nivo - kurs

Kurs traje 15 radnih dana, odnosno 75 nastavno - praktičnih sati rada. Ovaj kurs mogu pohađati svi Sommelieri koji imaju Sertifitat Prvi nivo, odnosno u Srbiji mogu polagati Sommelieri SERSA, koji imaju Sertifikat Prvi stepen Sommelier do 40 obuke. Sertifikovani Sommelieri Sommelier Akademije 7 STARS stiču znanje da samostalno obavljaju rukovodeći posao Sommeliera u restoranima i hotelima. Za ovaj Sertifikat se polaže 15 dana posle završenog poslednjeg dana predavanja i treninga. Na ovom kursu testira se izmešu 120 – 150 različitih etiketa vina različitih kategorija iz svih Zemalja Sveta. Induvidualni treninzi za pre polaganja za ovaj sertifikat su preporučljivi.

Sommelier Academy 7 STARS
"Napredni nivo"

Ponedeljak – Petak od 09 – 14h

I NEDELJA:
I DAN :
- Terroir i testiranje vina;
Predstavljanje različitih svetskih podnevlja i mapi i testiranje vina istih;
II DAN :
- Vinski podrum , vinska karta i vođenje poslovnih knjiga;
Organizacija i izgled vinskog podruma, organizacija i pravljenje vinske karte i vođenje poslovnih knjiga, prihoda i rashoda i testiranje različitih vina;
III DAN :
- Vinske Sorte koje nismo analizirali i testiranje vina;
Testiranje i analiziranje različitih vinskih sorti i kategorija vina sa kojima imamo manje ili nemamo uopšte iskustva;
IV DAN :
- Autohtono protiv internacionalnog i testiranje vina;
Poređenje različitih autohtonih sorti sa različitih podnevlja sa različitim internacionalnim sortama sa istih lokacija;
V DAN :
- Jelovnik i uparivanje hrane i vina;
Putovanje u restoran u kome se pravi uparivanje hrane i vina;

II NEDELJA
VI DAN
Champagne protiv Penušaca i testiranje vina;
Osnovne tajne različitih lokaliteta o načinu proizvodnje penušaca I njihovo upoređivanje sa Šampanjcima;
VII DAN
Region protiv Starog Sveta i testiranje vina;
Upoređivanje vina iz regiona koja najčešće prodajemo sa vinima iz Starog Sveta koja nam nisu toliko dostupna;
VIII DAN
Bordeaux protiv Burgundije i testiranje vina;
Upoređivanje vina iz Bordoa iz različitih Komuna sa vinima iz različitih podregiona Burgundije;
IX DAN
Region protiv Novog Sveta i testiranje vina;
Upoređivanje vina iz regiona koja najčešće prodajemo sa vinima iz Novog Sveta koja nam nisu toliko dostupna;
X DAN
Fortifidovana vina i testiranje;
Poređenje različitih najpoznatijih fortifidovanih vina;

III NEDELJA:
XI DAN :
-Poseta Pivari i testiranje piva;
XII DAN :
- Senzorika i ocenjivanje vina na skali od 20 i od 100 poena;
Profesionalno ocenjivanje vina sa DR. Profesorom Slobodanom Jovićem;
XIII DAN :
- Senzorika i ocenjivanje vina na skali od 20 i od 100 poena;
Profesionalno ocenjivanje vina sa DR. Profesorom Slobodanom Jovićem;
XIV DAN :
- Senzorika i ocenjivanje vina na skali od 100 poena;
Profesionalno osenjivanje vina sa DR. Profesorom Slobodanom Jovićem;
XV DAN :
- Lavirint testiranje i Servis;
Upoređivanje 10 vina u nizu i memorisanje njihovih karakteristika;

Cena ovog kursa je 59.900 dinara
Mogućnost plaćanja u 6 mesečnih rata

Miroslav Radojčin
Direktor 7 STARS

PRIJAVA NA KURS SOMMELIERA



Kontakt

SOMMELIER AKADEMIJA
Ignjata Joba 6a,
11090 Beograd
Tel: +381.63.22.47.48
Tel.: +381.64.229.228.9

Pošaljite nam email
info@sommelier.rs