Kurs traje 20 radnih dana, odnosno 100 nastavno praktičnih sati rada i 15 ONLINE radionica. Ovaj kurs mogu pohađati svi Sommelieri koji imaju Sertifitat SENIOR LEVEL, odnosno u Srbiji mogu polagati Somelieri SERSA, koji imaju Sertifikat III NIVO.
Sertifikovani Somelieri Somelier Akademije 7 STARS stiču znanje da samostalno obavljaju rukovodeći posao Someliera u restoranima i hotelima.
Kurs je priprema za kolege koje pohađaju test internacionalnih škola CMS ADVANCED LEVEL i WSET LEVEL 3 i 4.
Za ovaj Sertifikat se polaže 15 dana posle završenog poslednjeg dana predavanja i treninga. Na ovom kursu testira se oko 150 različitih etiketa vina svih kategorija iz Zemalja Starog i Novog Sveta.
Induvidualni treninzi za pre polaganja za ovaj sertifikat su preporučljivi.
I NEDELJA:
I DAN :
- Terroir, Ja donosim profit, Reč Master Sommeliera i testiranje vina;
Predstavljanje različitih svetskih podneblja i testiranje vina ;
II DAN :
- Vinski podrum , vinska karta i vođenje poslovnih knjiga;
Predstavljanje različitih svetskih podneblja i testiranje vina ;
Organizacija i izgled vinskog podruma, organizacija i pravljenje vinske karte i vođenje poslovnih knjiga, prihoda i rashoda i testiranje različitih vina;
III DAN :
- Vinske Sorte koje nismo analizirali i testiranje vina,Water codex;
Testiranje i analiziranje različitih vinskih sorti i kategorija vina sa kojima imamo manje ili nemamo uopšte iskustva;
IV DAN :
- Autohtono protiv internacionalnog i testiranje vina, „Borbe“ apelacija, Lavirint vežbe;
Poređenje različitih autohtonih sorti sa različitih podnevlja sa različitim internacionalnim sortama sa istih lokacija;
V DAN :
- Bar, cigare, uparivanje;
Uparivanja barskih pića i koktela sa cigarama;
II NEDELJA:
VI DAN :
-Poseta Pivari i testiranje piva;
VII DAN :
- Senzorika i ocenjivanje vina na skali od 20 i od 100 poena;
Profesionalno ocenjivanje vina
VIII DAN :
- Senzorika i ocenjivanje vina na skali od 20 i od 100 poena;
Profesionalno ocenjivanje vina
IX DAN :
- Senzorika i ocenjivanje vina na skali od 100 poena;
Profesionalno osenjivanje vina
X DAN :
- Lavirint II, Ocenjivanje i Servis;
Upoređivanje 10 vina u nizu i memorisanje njihovih karakteristika;
III NEDELJA
XI DAN
Uvod u uparivanje i Arome koje nismo pominjali, Lavirint vežbe;
Uvod u ukuse i ukusnost sa različitim vinima;
XII DAN
Uparivanje sa Živinom i sa sirevima;
Praktične vežbe;
XIII DAN
Uparivanje sa ribom i morskim plodovima;
Praktične vežbe;
XIV DAN
Uparivanje sa goveđim, junećim i telećim mesom;
Praktične vežbe;
XV DAN
Uparivanje sa svinjskim i jagnjećim mesom;
Praktične vežbe;
IV NEDELJA
XVI DAN
Maslinovo ulje i Arome;
Praktične vežbe;
XVII DAN
Uparivanje sa Desertima;
Praktične vežbe;
XVIII DAN
Lavirint vežbe;
Praktične vežbe;
XIX DAN
Lavirint vežbe;
Praktične vežbe;
XX DAN
Lavirint vežbe;
Praktične vežbe;
ONLINE – Italija sever
ONLINE – Italija Central
ON LINE – Italija jug
ONLINE – Francuska Champagne
ONLINE – Francuska Alsace
ONLINE – Francuska Bordeaux
ONLINE – Francuska Languedoc Rousillon i Provance
ONLINE - Francuska Loire Valley
ONLINE – Francuska Burgundy
ONLINE – Francuska Jura i Savoi
ONLINE – Rhone Valley
ONLINE – USA – Pacifik coast i Kanada
ONLINE – USA – California
ONLINE – East Coast USA i Kanada
ONLINE – Južna Amerika – Čile
ONLINE – Južna Amerika – Argentina
ONLINE – Australia
ONLINE – Novi Zeland
Cena kursa 91.900,00 din
Mogućnost plaćanja u 6 mesečnih rata
SOMMELIER AKADEMIJA
Ignjata Joba 6a
11090 Beograd
R. Srbija
Mob.: +381.64.229.228.9
Mob: +381.63.22.47.48
info@sommelier.rs
Klub someliera 7 stars
Naš klub nalazi se na Voždovcu u ulici Ignjata Joba 6a. Namena kluba pored radionica za someliere je da okuplja sve kolege, gde će kroz gastro – vinskim dešavanja i druženjima somelieri razmenjivati iskustva i uživati u sjajnim vinima i zalogajima
Telefon kluba:
065 2468 - 722
011 2468 -722
Osnovna delatnost Akademije Someliera je obrazovanje. Pored kurseva i edukacije, organizujemo vinske promocije i svojim znanjem i iskustvom pomažemo ugostiteljima da unaprede svoje poslovanje.
Bavimo se konsaltingom u hoteskom i restoranskom poslovanju.
Pridružite se najboljima - Budite deo elite !!!
Želite da postanete poznavalac vina ?
Želite da više znate o vinima kojima ste videli etikete, a niste ih još probali ?
Želite da poznajete vina isto onoliko koliko znaju profesionalci koji vam vino prodaju ?
Na kursu Ja nisam laik uz najbolje someliere predavače naučićete veštine opisa i analize vina, kao i poznavanje vinskog rečnika.
Na ovom kursu na stručan i zabavan način, dobićete informacije i tajne o vinima i uklapanju vina i hrane koje niste znali a divili ste se somelierima koji ih poznaju.
Kurs je namenjen ljubiteljima vina, a mogu ga pohađati i profesionalci. Kurs traje 7 sati u jednom danu.
Ovaj kurs traje 30 sati u 6 nastavnih dana i uključuje obilazak vinarije.Namenjen je budućim kolegama koji žele da se pozivom someliera profesionalno bave.Takođe kurs preporučujemo ljubiteljima vina koji žele više od osnovnih znanja o vinu. Svi kandidati dobijaju skriptu za kurs Sommelier JUNIOR LEVEL, Sommelier SENIOR LEVEL i Sommelier ADVANCED LEVEL.
Mentori na kursu JUNIOR LEVEL pomažu svim budućim kolegama u opredeljivanju za dalje školovanje u našoj Akademiji. Polaganje pismenog i praktičnog testa je minimum 7 dana posle predavanja.
Sertifikat JUNIOR LEVEL nije neophodan za ostala dva kursa višeg nivoa za profesionalne someliere i dalje školovanja na Sommelier Akademiji 7 Stars. Na ovom kursu buduće kolege prolaze i prvu profesionalnu senzornu analizu vina i testiraju i analiziraju minimum 15 različitih vina.
Prvi izlazak na polaganje i dobijanje sertifikata je uključeno u cenu kursa čija cena je 29.900 dinara po osobi i uključuje obilazak vinarije.
Sve sertifikovane kolege kursa JUNIOR LEVEL imaju 20% popusta za kurs Sommelier SENIOR LEVEL.
Kurs je namenjen Somelierima u Hotelima, Restoranima , Prekookeanskim i rečnim bodovima koji mogu samostalno obavljati prodaju i preporuku vina gostima bez instrukcija iskusnijeg kolege.
Kurs traje 12 radnih dana ( 2 nedelje ), odnosno 60 nastavno – praktičnih sati, uključujući i obilazak vinarije.
Pre ovog kursa nije neophodno pohađati JUNIOR LEVEL. Kurs obuhvata rad i praktične vežbe na engleskom jeziku . Obilazak vinarije je deo kursa, kao i skripte na srpskom i engleskom jeziku. Skripta za ovaj kurs koristi se i za kurs Sommelier ADVANCED LEVEL.
Za sertifikat kursa SENIOR LEVEL se polaže minimum 15 dana posle završenog poslednjeg dana predavanja. Posle uspešnog polaganja za ovaj Sertifikat, sve kolege uz Sertifikat, dobijaju značku Sommelier Akademije 7 Stars.
Cena kursa po osobi je 49.900 dinara.
Kurs traje 20 radnih dana, odnosno 100 nastavno praktičnih sati rada i 15 ONLINE radionica. Ovaj kurs mogu pohađati svi Sommelieri koji imaju Sertifitat SENIOR LEVEL, odnosno u Srbiji mogu polagati Somelieri SERSA, koji imaju Sertifikat III NIVO.
Sertifikovani Somelieri Somelier Akademije 7 STARS stiču znanje da samostalno obavljaju rukovodeći posao Someliera u restoranima i hotelima.
Kurs je priprema za kolege koje pohađaju test internacionalnih škola CMS ADVANCED LEVEL i WSET LEVEL 3 i 4.
Za ovaj Sertifikat se polaže 15 dana posle završenog poslednjeg dana predavanja i treninga. Na ovom kursu testira se oko 150 različitih etiketa vina svih kategorija iz Zemalja Starog i Novog Sveta.
Induvidualni treninzi za pre polaganja za ovaj sertifikat su preporučljivi.
Teorijski kurs za sve kolege koje žele postati Menadžeri u restoranu. Kurs podrazumeva predavanje direktora Somelier Akademije 7 Stars Miroslava Radojčina o pravilnicima, metodama upravljanja, komunikacijama, motivacionim alatkama i svim segmenatima upravljanja u ugostiteljskim objektima. U pravilnik i principe su uključeni programi prema gostima i prema zaposlenima.
Poželjno je da svi polaznici pažljivo prate i zapisuje sva predavanja. Kurs je interaktivan i postoji procedura odabira budućih kandidata koji pohađaju kurs za Menadžere.
7 dana posle kursa polaznici polažu pismeno praktični test.
Od 2021.g. Sommelier Akademija 7 Stars uvodi novui kurs za konobare u restoranima. Kurs preporučujemo svima koji ubrzanim putem žele ući u veličanstveni i kreativni poziv pun izazova.
Kolegama koji počinju karijeru na putničkim i prekookeanskim brodovima u sektoru hrane i pića ovaj kurs je neophodan.
Kurs sadrži sve što je potrebno da u novi poziv uđete sa više znanja, sigurnosti i samopouzdanja.
Kurs traje 30 sati u 6 radnih dana.