SOMMELIER AKADEMIJA

SOMMELIER AKADEMIJA  7 Stars


Akademija profesionalnih Someliea 7 STARS, osnovana je 2016.g. kada i počinje sa radom. Akademiju je osnovao Miroslav Radojčin, osnivač prvog srpskog Udruženja Sommeliera SASM & SERSA, čiji je predsednik i lider bio duže od 11 godina i naše udruženje uveo u Međunarodnu Asocijaciju Someliea - ASI.

Osnovna delatnost Akademije Sommeliera je obrazovanje. Pored kurseva i edukacije, organizujemo vinske promocije i svojim znanjem i iskustvom pomažemo ugostiteljima da unaprede svoje poslovanje.
Bavimo se konsaltingom u hoteskom i restoranskom poslovanju.

.

Konobar u restoranu - Sommelier akademija 7 stars

Od 2021.g. Sommelier Akademija 7 Stars uvodi novui kurs za konobare u restoranima. Kurs preporučujemo svima koji ubrzanim putem žele ući u veličanstveni i kreativni poziv pun izazova.
Kolegama koji počinju karijeru na putničkim i prekookeanskim brodovima u sektoru hrane i pića ovaj kurs je neophodan.
Kurs sadrži sve što je potrebno da u novi poziv uđete sa više znanja, sigurnosti i samopouzdanja.
Kurs traje 30 sati u 6 radnih dana.

PROGRAM KURSA

Bonton u reastoranu – Personality program
Servis hrane
Servis vina
Pića u baru
Pravilnik u restoranu
Prodaja u restoranu
Jelovnik, karta pića i vinska karta

CENA KURSA

Cena kursa je 18.500,00 dinara

PRIJAVA NA KURS SOMMELIERA 7 STARS

KONTAKT

SOMMELIER AKADEMIJA
Ignjata Joba 6a
11090 Beograd
R. Srbija

Mob.: +381.64.229.228.9
Mob: +381.63.22.47.48

info@sommelier.rs

Klub someliera 7 stars    

Naš klub nalazi se na Voždovcu u ulici Ignjata Joba 6a. Namena kluba pored radionica za someliere je da okuplja sve kolege, gde će kroz gastro – vinskim dešavanja i druženjima somelieri razmenjivati iskustva i uživati u sjajnim vinima i zalogajima

Telefon kluba:
065 2468 - 722
011 2468 -722

SOMMELIER AKADEMIJA - Škola vina

 
KURSEVI SOMMELIER AKADEMIJE 7 STARS

Osnovna delatnost Akademije Someliera je obrazovanje. Pored kurseva i edukacije, organizujemo vinske promocije i svojim znanjem i iskustvom pomažemo ugostiteljima da unaprede svoje poslovanje.
Bavimo se konsaltingom u hoteskom i restoranskom poslovanju.

Pridružite se najboljima - Budite deo elite !!!

SOMMELIER AKADEMIJA 7 STARS

Akademija škola vina – JA NISAM LAIK

Želite da postanete poznavalac vina ?
Želite da više znate o vinima kojima ste videli etikete, a niste ih još probali ?
Želite da poznajete vina isto onoliko koliko znaju profesionalci koji vam vino prodaju ?
Na kursu Ja nisam laik uz najbolje someliere predavače naučićete veštine opisa i analize vina, kao i poznavanje vinskog rečnika.
Na ovom kursu na stručan i zabavan način, dobićete informacije i tajne o vinima i uklapanju vina i hrane koje niste znali a divili ste se somelierima koji ih poznaju.
Kurs je namenjen ljubiteljima vina, a mogu ga pohađati i profesionalci. Kurs traje 7 sati u 1 nastavnom danu

Detaljnije o kursu >>>

Sommelier JUNIOR LEVEL

Ovaj kurs traje 30 sati u 6 nastavnih dana i uključuje obilazak vinarije.Namenjen je budućim kolegama koji žele da se pozivom someliera profesionalno bave.Takođe kurs preporučujemo ljubiteljima vina koji žele više od osnovnih znanja o vinu. Svi kandidati dobijaju skriptu za kurs Sommelier JUNIOR LEVEL, Sommelier SENIOR LEVEL i Sommelier ADVANCED LEVEL.

Mentori na kursu JUNIOR LEVEL pomažu svim budućim kolegama u opredeljivanju za dalje školovanje u našoj Akademiji. Polaganje pismenog i praktičnog testa je minimum 7 dana posle predavanja.
Sertifikat JUNIOR LEVEL nije neophodan za ostala dva kursa višeg nivoa za profesionalne someliere i dalje školovanja na Sommelier Akademiji 7 Stars. Na ovom kursu buduće kolege prolaze i prvu profesionalnu senzornu analizu vina  i testiraju i analiziraju minimum 15 različitih vina.
Prvi izlazak na polaganje i dobijanje sertifikata je uključeno u cenu kursa čija cena je 29.900 dinara po osobi i uključuje obilazak vinarije.
Sve sertifikovane kolege kursa JUNIOR LEVEL imaju 20% popusta za kurs Sommelier SENIOR LEVEL.

Detaljnije o kursu >>>

Sommelier SENIOR LEVEL

Kurs je namenjen Somelierima u Hotelima, Restoranima , Prekookeanskim i rečnim bodovima koji mogu samostalno obavljati prodaju i preporuku vina gostima bez instrukcija iskusnijeg kolege.
Kurs traje 12 radnih dana ( 2 nedelje ), odnosno 60 nastavno – praktičnih sati, uključujući i obilazak vinarije.
Pre ovog kursa nije neophodno pohađati JUNIOR LEVEL. Kurs obuhvata rad i praktične vežbe na engleskom jeziku . Obilazak vinarije je deo kursa, kao i skripte na srpskom i engleskom jeziku. Skripta za ovaj kurs koristi se i za kurs Sommelier ADVANCED LEVEL.
Za sertifikat kursa SENIOR LEVEL se polaže minimum 15 dana posle završenog poslednjeg dana predavanja. Posle uspešnog polaganja za ovaj Sertifikat, sve kolege uz Sertifikat, dobijaju značku Sommelier Akademije 7 Stars.

Cena kursa po osobi je 49.900 dinara.

Detaljnije o kursu >>>

Sommelier ADVANCED LEVEL

Kurs traje 20 radnih dana, odnosno 100 nastavno praktičnih sati rada i 15 ONLINE radionica. Ovaj kurs mogu pohađati svi Sommelieri koji imaju Sertifitat SENIOR LEVEL, odnosno u Srbiji mogu polagati Somelieri SERSA, koji imaju Sertifikat III NIVO.
Sertifikovani Somelieri Somelier Akademije 7 STARS stiču znanje da samostalno obavljaju rukovodeći posao Someliera u restoranima i hotelima.
Kurs je priprema za kolege koje pohađaju test internacionalnih škola CMS ADVANCED LEVEL  i WSET LEVEL 3 i 4.
Za ovaj Sertifikat se polaže 15 dana posle završenog poslednjeg dana predavanja i treninga. Na ovom kursu testira se oko 150 različitih etiketa vina svih kategorija iz Zemalja Starog i Novog Sveta.
Induvidualni treninzi za pre polaganja za ovaj sertifikat su preporučljivi.

Detaljnije o kursu >>>

Menadžer u restoranu – MANAGEMENT SKILLS

Teorijski kurs za sve kolege koje žele postati Menadžeri u restoranu. Kurs podrazumeva predavanje direktora Somelier Akademije 7 Stars Miroslava Radojčina o pravilnicima, metodama upravljanja, komunikacijama, motivacionim alatkama i svim segmenatima upravljanja u ugostiteljskim objektima. U pravilnik i principe su uključeni programi prema gostima i prema zaposlenima.
Poželjno je da svi polaznici pažljivo prate i zapisuje sva predavanja. Kurs je interaktivan i postoji procedura odabira budućih kandidata koji pohađaju kurs za Menadžere.
7 dana posle kursa polaznici polažu pismeno praktični test.

Detaljnije o kursu >>>

Konobar u restoranu

Od 2021.g. Sommelier Akademija 7 Stars uvodi novui kurs za konobare u restoranima. Kurs preporučujemo svima koji ubrzanim putem žele ući u veličanstveni i kreativni poziv pun izazova.
Kolegama koji počinju karijeru na putničkim i prekookeanskim brodovima u sektoru hrane i pića ovaj kurs je neophodan.
Kurs sadrži sve što je potrebno da u novi poziv uđete sa više znanja, sigurnosti i samopouzdanja.
Kurs traje 30 sati u 6 radnih dana.

Detaljnije o kursu >>>