Naš tim

NAŠ TIM - SOMMELIER AKADEMIJA
Pridružite se najboljima - Budite deo elite !!!


Miroslav Radojčin

Miroslav Radojčin - SOMMELIER AKADEMIJA

Miroslav Radojčin, osnivač prvog srpskog udruženja Sommeliera SASM & SERSA, čiji je predsednik i lider bio punih 11 godina i ovu organizaciju uveo u Međunarodnu Asocijaciju Someliea - ASI.
Miroslav Radojčin je iskusni Sommelier i vinski sudija ocenjivanja vina u više zemalja Sveta, a u Srbiji je bio organizator, predsednik i direktor komisije najprestižnijih takmičenja za ocenjivanje vina i ujedno postavio standarde struke svih udruženja koji preko SERSA imaju članstvo u ASIu.
Miroslav Radojčin je Direktor 7 STARSa.


Dušan Petrić

Dušan Petrić - SOMMELIER AKADEMIJA Dušan Petrić - SOMMELIER AKADEMIJA

Predavač & Lecture – New world wine

2013.g. – Sommelier restoran "ABC Slow Food" – Zemun;
2014.g. Crystal Cruise line – Crystal Symhony – Sommelier , till now…
Iskustvo i znanje stekao u SERSA – mentor Miroslav Radojčin
Na Crystal Symphony rad i iskustvo sa najboljim sommelierima sveta sa diplomama "The Court of Master Sommeliers"


Joca Radenković

Joca Radenković - SOMMELIER AKADEMIJA

Direktor obuke i treninga

Kurs SASM završio 2005.g. Mentor Miroslav Radojčin
Direktor obuke SERSA od 2011.g. – 2013.g.
Menadžer restoranas Koling Klub Beograd od 1997.g. - 2007.g.
Restoran Jezero Banjaluka 2 godine Menadžer
Hotel "Life desing" Beograd Menadžer 2009.g. – godinu dana
Restoran Kristal 2010.g. – 2011.g. – Menadžer restorana
Restoran Smokvica Beograd Menadžer od 2016.g.


Saša Pejić

Saša Pejić - SOMMELIER AKADEMIJA Saša Pejić - SOMMELIER AKADEMIJA

Consultant & project manager

18 godina u industriji hrane i pića.
Veliku raznolikost veština i dostignućau sektoru ugostiteljstva i restoraterstva.
Manager prestižnih restorana u regionu: Que Pasa, Lorenzo & Kakalamba, Tri Šešira, Porcellino, Restoran Opera Podgorica, Imanje Knjaz Podgorica...
Polufinalsta "First Sommelier Competition SASM" – 2004.g.
Direktor obuke SERSA 2007- 2009.g.
Nagrade restorana koje je vodio: Najbolji restoran 2013 godine u Srbiji, Top 12 restorana u Srbiji 2014 i 2015, Certificate of Excellente Tripadvisor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, Ospitalita Italiana 2013...


Aleksandar Topolić

Aleksandar Topolić - SOMMELIER AKADEMIJA

Predavač

Aleksandar Topolić sommelie od 1998 godine.
Na početku karijere na Celebrity Cruise Line, a od 2003. na Cunard Line, gde je bio i Chief sommeliera.
Trenutno je na Queen Mary 2 Somelie u prestiznom Queen’s Grill restoranu od 2009 godine.
Pored posla na brodu posećuje mnoge prestižne vinske regije od Novog Zelanda, Australije do Evrope, Severne i Južne Amerike.
Radi profesionalna testiranja i ocenjivanja vina.


Vladimir Simić

Vladimir Simić - SOMMELIER AKADEMIJA

Saradnik za Bar & barsko poslovanje

Vladimi Simić profesionalni bartender, stručni saradnik i konsultant.
Više od decenije, deo najboljih beogradskih barova, kao glavni bartender, bar menadžer i menadžer.
Diplomirani ekonomista u oblasti hotelijerstva. Nosioc srebrnog orla IBA-JWC 2011 Venecija.
Nacionalni pobednik Beefeater takmičenja 2014. i predstavnik Srbije na Global Final MIXLondon 2015.
Deo najbolje ekipe 2011. John Whyte Club-a Venecija, finansijska prezentacija, preopening lokala, koktel meni.
Osnivač udruženja Bartenders710. Predavač i predsednik beogradskog udruženja bartendera, sa najjačim obrazovnim sistemom i velikim brojem članova na najvišim pozicijama beogradskih restorana, hotela, barova, kafeterija.
Lični potpis u mnogim lokalima visoke kategorije širom Srbije, u delu konsultacije i preopeninga.
Stručni saradnik najvećih svetskih kompanija na srpskom tržištu u oblasti beverage & liqueurs.


Ivica Stojanović

Ivica Stojanović - SOMMELIER AKADEMIJA

Ivica Stojanović

- Osnivač i direktor agencije za marketing i konsalting VINODULIA (2009 -)
- Vlasnik poljoprivrednog gazdinstva i Vinarije STOJANOVIĆ u Slankamenačkim vinogradima, opština Indjija (2011 - )
- Menadžer restorana Crni Gruja i kamen mudrosti
- Wine manager vinarije DiBonis (2009)
- Wine manager firme Ko Art (predstavništvo u Srbiji kompanije Les Grands Chais de France) (2008-2009)
- Menadžer kluba Gaučosi za organizaciju proslava (2005 - )
- Menadžer brod-restorana Leonardo za organizaciju proslava (2006- 2009)
- Postavka servisa i obuka osoblja u više restorana (Zornića kuća, Sent Andrea, Element, Ipanema, Bella Casa, Amphora, Stara koliba, Barakuda, Rajska vrata, Tri duda ...)
- Oficijalni sommelier festivala vina Vinsar 2010 – 2015 sa brojnim radionicama na tom festivalu
- Finalista državnog prvenstva sommeliera 2008
- Polufinalista državnog prvenstva sommeliera 2010
- PR menager za Royal Wine Challenge 2009
- PR menager festivala vina u Lazarevcu 2009
- Član uporedne komisije za ocenjivanje kvaliteta vina na Royal Wine Challenge 2009
- Član komisije za ocenjivanje kvaliteta vina za časopis Vino
- Član komisije za ocenjivanje kvaliteta vina za sajt www.vino.rs
- Vitez vina beogradskog reda Singidunum
- Autor kabarea: "Kabare vina i ljubavi"
- Organizator manifestacije: "Ljubav, Muzika i Vino" (2008)
- Organizator brojnih gurmanskih večeri sa temom "Uparivanje hrane i vina"


Kontakt

SOMMELIER AKADEMIJA
Ignjata Joba 6a,
11090 Beograd
Tel: +381.11.246.8722
Tel.: +381.64.229.228.9
Mob: +381.65.246.8722

Pošaljite nam email
info@sommelier.rs